Her for en stund siden satt jeg og lot øynene hvile på nyhetssendingene. Det er jo så mye som skjedde denne sommeren så jeg ble nok mer opptatt av å få med meg disse, enn jeg vanligvis gjør midt i fellesferien.

Uansett så var det et innslag på TV2 nyhetene, hvis jeg ikke husker feil, hvor Redningsselskapet oppfordret alle båteiere til å registrere båtene sine i småbåtregisteret. Dette ville nemlig lette arbeidet deres når de fant eller fikk melding om båter som lå og drev i sjøen. Har disse båtene bare slitt seg, har de blitt stjålet eller har det vært folk om bord og som i verste fall hadde falt over bord. Og det er klart at ved å finne et registreringsnummer og kunne ringe eieren ville mye være løst.

Ingen tvil om at de fleste eiere av båter burde følge dette rådet. Allerede i dag. Våre redningsskøyter gjør en fantastisk jobb hver eneste dag med å trygge den vakre kysten vår.

Men hvorfor ikke ta dette enda lenger ved å utstyre båten med en GPS-tracker. Med det utvalget som finnes både i størrelser og utforming er det vel strengt tatt umulig å ikke finne en GPS-tracker som kan brukes i en hver båt.

Med en slik tracker i båten er det jo enkelt å sette opp en geo-fence rundt båten din der den ligger fortøyd.  Geo fence kan på enkel norsk forklares som et virtuelt gjerde som du forteller GPS-trackeren at du har opprettet rundt båten. La oss for eksempelets skyld si i en omkrets rundt båten på 100 meter. Skulle så uhellet være ute og båten sliter seg eller blir stjålet og komme utenfor denne grensen, vil GPS-trackeren øyeblikkelig sende deg beskjed. Dette gjør den som en SMS melding til din mobiltelefon hvor den forteller deg at dette har skjedd og posisjonen båten befinner seg på i øyeblikket.

Du kan så ved hjelp av en smart-telefon og dens kartverk følge båten din. Du vil også få oppgitt farten, og på den måten avgjøre om den er i drift eller har blitt stjålet. Og ut ifra det kan du handle på den måten du bedømme som den lureste, om det er naboen, politi eller redningsskøyta.

Så dagens oppfordring må bli. Registrer båten din og overask den i tillegg med en GPS-tracker.

Hilsen Lagersjefen.