Hva er en GPS sporer / GPS tracker?

Unitracker.no forklarer
 

Ingen resultater funnet

Siden du ser etter ble ikke funnet. Prøv å omformulere søket ditt, eller bruk menyen.

GPS sporer,  GPS sporere, GPS tracker og GPS trackere, kjært barn har mange navn. Hva er en GPS tracker og hvordan virker den?

Hva er en GPS tracker / GPS sporer?

En GPS tracker / GPS sporer er en liten enhet som fanger opp satellitt signaler som igjen angir hvor enheten befinner seg.

For at den skal kunne angi posisjonen må den ha en såkalt fiks fra minimum 3 satellitter for å gjengi posisjonen.

Det vil si at desto flere satellitter som har kontakt med GPS trackeren desto nøyaktigere blir posisjonen. Normalt vil du kunne få nøyaktighet ned til ca 3 til 5 meter.

For at GPS trackeren  skal kunne sende informasjonen den mottar videre til din mobiltelefon eller sporingsplattform som www.sporingsweb.no, må den ha et simkort som kan sende data, sms og ringes til og fra.

Hvorfor den må kunne ringe?

Jo GPS trackeren har en funksjon som gjør til at du kan ringe den for å få blant annet posisjonen, du kan også ringe den for å høre hva som foregår rundt GPS trackeren.

Den sender også ut SMS varsler om noe skjer med GPS trackeren eller om den holder på å gå tom for strøm.

Våre personlige GPS tracker som Unitracker 2 og Unitracker 7 har også toveis kommunikasjon, slik at ved nødstilfelle kan GPS trackeren ringe opp et forhåndslagret nød/kontakt nummer.

Varsler fra GPS trackeren.

Du kan få mange typer varsler fra en GPS tracker. Hvis du kobler opp GPS trackeren til sporingsweb.no har du mange muligheter.

Fra selve GPS trackeren kan du få sms varsel som, overhastighet, bevegelse inn og ut av geogjerde (satt kun av en radius av x antall meter), lavt batteri nivå, nødsms (fra personlig GPS tracker), når GPS trackeren har stått i ro for lenge eller når den begynner å bevege seg.

Fra sporingsweb.no kan du sette opp epostvarsler med omtrent de samme funksjonene som er satt opp på sms fra trackeren. Men her har du også mer kontroll på geogjerde, slik at du kan følge det fysiske gjerdet du har i hagen og ikke bare sette et radius geogjerde.

Du har også mulighet på å sette opp flere varsler på de sensorene hver enkelt GPS tracker har innebygget.


Info!

Vi har lagt ned sporingsplattformen på sporingsweb.no da kostnaden ble for stor i forhold til hvor mange som bruker tjenesten.

Alle trackere vi har til salgs nå i vår nettbutikk kommer med inkludert sporingstjeneste og app fra produsent av gps tracker.