GPS-tracker for hund og dyr

På jakt, på tur, eller ved lek i park og hage
sporing og tracking av hund, katt og dyr
Hvor mange hunder det finnes i Norge er det vel ingen som vet helt eksakt, men at finnes noen hundretusen gjør det nok. Et stort antall, ingen tvil om det. Og man ser dem over alt. På tur i skogen, på agility-banen, på jakt, eller sovende i sofaer bare for å ha nevnt noen steder de observeres.  Det er ikke rart at de blir kalt menneskets beste venn.

Hunder og dyr kan stikke av
Så er det sånn da dessverre at noen ganger blir disse firbente vennene våre borte. Og det skal ofte ikke så mye til. En dør som noen har glemt å lukke skikkelig, eller hageporten for den saks skyld. Eller på andre måter. De fleste hundeiere har vel vært på let etter hunden sin en eller annen gang.

Nå for tiden er det heldigvis mange måter å få hjelp til å få tilbake hunden, dersom den har blitt borte. Alt fra ID-registrering grupper på Facebook som står klare til å hjelpe.

Hvordan finne igjen hunden?
Men den metoden som kanskje er aller mest effektiv, og som ikke så mange kjenner til, må vel være sporing med en GPS-tracker. En liten enhet som festes rundt hundens hals. Enheten inneholder en følsom GPS-mottaker som ved å motta signaler fra satellitter kan regne ut på et øyeblikk og veldig nøyaktig, hvor trackeren og hunden befinner seg. I tillegg til GPS-enheten inneholder enheten også en GSM-del som kommuniserer med din mobiltelefon, smart-telefon eller PC.  Enten ved hjelp av SMS (tekstmeldinger) eller data.

Høres det innviklet ut? Det er ikke det. Dagens GPS-trackere er meget enkle i bruk faktisk. Det eneste du trenger i tillegg til en god GPS-tracker, er et SIM-kort med gyldig abonnement. Dette kjøpes fra hvilken som helst forhandler av mobiltelefon-abonnement. Sett kortet i GPS-trackeren, gjør noen få innstillinger (godt forklart i manualen), og så er du i gang.

Via SMS eller Internett
La oss nå si at hunden din har forsvunnet. Ved å sende en kort tekstmelding, fra din mobiltelefon via SMS så får du i løpet av veldig kort tid en melding tilbake med kartposisjon hvor hunden befinner seg og hvilken fart den holder. Disse kartposisjonene inneholder også en lenke som gjør at du, dersom du har en smart-telefon, kan gå rett inn i kartverk hvor du kan se direkte på kartet hvor hunden befinner seg. Eller du kan via smarttelefon eller PC gå inn på din egen private konto hos oss å følge hunden i sanntid via vår plattform.

Geo-fence
En annen finesse som er verd å nevne er en såkalt Geo-Fence, som ikke er noe annet et virtuelt gjerde. På enkel norsk betyr det at du kan sette opp en grense for eksempel rundt huset ditt, slik at dersom hunden din beveger seg utenfor denne grensen vil du få varsel om det med en gang. Du kan også bruke dette motsatt vei, slik at dersom hunden beveger seg inn i et område, hvor den ikke bør være, så får du beskjed om det (for eksempel i nærheten av hønsegården nede i gata). Du kan også be om å få beskjed om hunden begynner å bevege seg osv.

Unitracker 8
I prinsippet kan du bruke de fleste GPS-trackere til å passe på hunden så lenge du får festet den på hunden. Vi vil allikevel anbefale vår GPS-tracker Unitracker 8. Denne er nemlig robust og konstruert for bruk på hund (eller andre kjæledyr av en viss størrelse)

  • Her er noen av fordelene ved Unitracker-8 for hundeeieren
  • Lang batteritid – opptil 300 timer
  • Formet for å passe hundens hals og halsbånd (halsbånd er med i pakken)
  • Rask oppladningstid
  • Værtettet så den tåler vær og vind
  • Prisgunstig
  • Enkel i bruk
  • Kan lett brukes til annen sporing når ikke hunden bruker den

Klikk her for se på Unitracker 8


Info!

Vi har lagt ned sporingsplattformen på sporingsweb.no da kostnaden ble for stor i forhold til hvor mange som bruker tjenesten.

Alle trackere vi har til salgs nå i vår nettbutikk kommer med inkludert sporingstjeneste og app fra produsent av gps tracker.