GPS sporing av demente

feb 3, 2021 | Firmablogg, Fremsiden, Tips og nyttig info | 0 kommentarer

Det er i dag over 100 000 mennesker i Norge som har demens, i følge Nasjonalforeningen for folkehelsen vil dette antallet dobles i løpet av de neste 10 årene. Heldigvis så jobbes det mye med forsking på dette området.

En gps tracker kan være med på å gjøre hverdagen for de med demens bedre, de kan bo lengre hjemme og ha noe mer frihet med en gps tracker.

I en artikkel skrevet i NRK Nordland vises det til at det er kun 2% av mennesker med demens som har fått tilbud om GPS-sporing i norske kommuner, noe som Mina Gerhardsen, generalsekretær i Nasjonalforeningen for folkehelse sier i artikkelen fra NRK.

En annen ting en bør tenke på når det gjelder GPS sporing er at det kan redusere antall leteaksjoner av savnede personer med demens. Da en kan få siste posisjon på trackeren eller spore den live.

Kundene hos Unitracker.no som kjøper GPS til demente og eldre, er for det meste barna til de det gjelder, som ønsker å gi foreldrene mer frihet selv om de blir gamle, og har fått påvist demens. Vi har også en del kommuner som har kjøpet en del trackere fra oss, enten til å tilby brukere eller på vegne av brukere.

Trackere som passer best til denne oppgaven er Unitracker Q2 mini / Unitracker Qbit. De er små og hendige trackere som ikke krever mye oppmerksomhet. Du kan også ringe til de, og den kan settes opp med at den svarer automatisk.

GPS tracker er jo ikke ment for aleine å sikre gamle og demente, men som et hjelpemiddel og ekstra sikkerhet. Ved i tillegg å bruke sporingsweb.no som sporingsplattform, så kan du enkelt spore personer i sanntid eller i lagret historikk tilbake 90 dager.
Du kan også sette opp geogjerder, som er usynlige soner som en person kan bevege seg inn og ut av. Et eksempel er at du kan sette opp en sone rundt boligen til brukeren og nærbutikken, da vil du få en beskjed hver gang trackeren beveger seg inn eller ut av denne sonen. En kan også sette opp en sms server via en android telefon slik at du som skal ha beskjed får sms hver gang det er noe form for bevegelse. Hvordan du gjør dette er beskrevet på sporingsweb.no.

Kilder:
https://nasjonalforeningen.no/forskning/demensforskning/
https://www.nrk.no/nordland/krever-gps-sporing-av-pasienter-med-demens-1.15348434
– https://forskning.no/aldring-demens-teknologi/mange-leteaksjoner-kan-unngas-hvis-eldre-demente-blir-utstyrt-med-gps/1366648

Relaterte artikler

Her blir man overvåket og sporet på internett

Internettbruk medfører en viss grad av overvåkning, enten det er for kommersielle, sikkerhetsmessige eller andre formål. Her er ti steder eller situasjoner hvor man ofte blir overvåket på internett: Sosiale Medier: Plattformer som Facebook, Instagram og Twitter samler...

Kvaliteten på de billigste trackerne på nett

Effektiviteten og kvaliteten på billige GPS-trackere kan variere betydelig, avhengig av flere faktorer som byggekvalitet, programvare, og hvilke funksjoner de tilbyr. Mens noen billige GPS-trackere kan tilby god valuta for pengene og tilfredsstille grunnleggende behov...

Presisjon og Tilkobling: Revolusjonen av GPS i Moderne Teknologi

I dagens teknologidrevne verden er Global Positioning System (GPS) mer enn bare et verktøy for navigering. Det har utviklet seg til å bli en nøkkelkomponent i en rekke teknologiske applikasjoner, fra navigasjonssystemer til sanntidssporing, og har radikalt endret...

Det er lett å vite hvor tingene dine befinner seg

I dag er det lett å overvåke det du eier, men samtidig er det også lett å overvåke deg. Noe av den private overvåkingen av eiendelene dine er helt lovlig, men det er også mye ulovlig overvåkning som foregår. Du kan for eksempel ikke bare overvåke en kjæreste i all...

GPS sporer til elsykkel

Å kjøpe en elsykkel kan koste litt, og da er det litt surt om den blir stjålet, da kan det være lurt med en GPS sporer til elsykkel. Gjensidige varslet for noen år siden om at det ville bli en økning i stjeling av elsykkel, og de fikk rett. En grei gps sporer til...

Siste nytt fra UniTracker.no

2020 ligger bak oss og vi er godt i gang med 2021, det er ikke å legge skjul på at det siden mars 2020 har vært noe krevende å drive butikk. Til å begynne med i mars 2020 begynte vareflyten fra fabrikken i Kina å gå ekstremt tregt, og det to lang tid før vi fikk varer...

GPS sporer til sykkel

Vi holder på med å teste ut ny GPS sporer til EL-sykkel og EL-sparkesykkel. I løpet av kort tid vil vi publisere denne på vår nettside. Trackeren er slik at den har et lite backupbatteri, og så bruker den primært strøm fra batteriet på sykkelen, det er ikke store...

GPS Sporing ATV

Les mer om Unitracker 6 her Nå når vi er kommet til høsten, så er det mange som gjør klar sin ATV for å bruke på jakt eller andre gjøremål i skogen. Dessverre kan fristelsen bli for stor for enkelte å "låne" en slik ATV uten eiers samtykke, og da kan det jo være fint...

GPS sporer til motorsykkel

GPS sporer til motorsykkel eller GPS sporer til MC kan være en smart ting å skaffe seg. Om du har en ny eller en gammel sykkel så er det like surt om den blir borte. Unitracker 6 er en liten vanntett tracker som du kobler opp til sykkelens batteri, og så kan du følge...

Er båten stålet?

Er båten stjålet? Å være bekymret for båten hele sesongen vil ligge en demper hverdagen. Du kan ved enkle grep gjøre hverdagen lettere slik at du slipper å bekymre deg så mye for båten. Med GPS sporer fra Unitracker.no har du tatt et stort steg i riktig retning for...